top of page
MTwaterslang-banner-HR-16.jpg

OVER MIJ

Wanneer je een therapeut zoekt, dan wil je misschien ook wat meer weten over degene aan wie je je verhalen toevertrouwt. 

In 1981 ben ik geboren in Gouda. Als kind schreef ik al in een dagboek dat ik later psycholoog wilde worden. Ik kon anderen goed aanvoelen en enthousiasmeren. Ik was een gevoelig, energiek en speels kind, dat graag op ontdekkingstocht ging. Eigenschappen die in de loop der jaren weinig zijn veranderd. Mijn nieuwsgierige geest en reislustige aard hebben mij naast de boekenstudies veel wijsheid en inzichten gebracht, die ik meeneem in mijn werk en mijn leven. Daarbij zie ik het leven als één grote leerschool, waarbij ik mij graag laat inspireren vanuit allerlei invalshoeken.  Voor mij hoeft therapie zeker niet alleen zwaar te zijn, ik breng ook graag licht en luchtigheid in de wereld.

Loopbaan

Logischerwijs ging ik na mijn middelbare school in 1999 klinische & gezondheidspsychologie studeren; over hoe psychologische processen onze mentale en lichamelijke gezondheid beïnvloeden. De wisselwerking tussen geest en lichaam is altijd al een eindeloze fascinatie voor mij geweest. Omdat ik meer verdieping wilde over de werking van de hersenen en het zenuwstelsel, heb ik hierna een tweede doctoraal (wat tegenwoordig master heet) in de neuropsychologie gedaan.

"De wisselwerking tussen geest en lichaam is altijd al een eindeloze fascinatie voor mij geweest."

Vervolgens werkte ik gedurende 17 jaar als psycholoog in diverse zorginstellingen door het land, altijd op het snijvlak waar lichaam en geest elkaar kruisten. Beginnend in de ouderenzorg, de revalidatie en de laatste tien jaar in ziekenhuizen. Ik volgde hierbinnen o.a. de opleidingen tot GZ-psycholoog (BIG) en specialiseerde mij tot Klinisch psycholoog – psychotherapeut (BIG), naast het volgen van diverse andere opleidingen en trainingen. Ik heb hierdoor vele mensen mogen helpen die geconfronteerd werden met psychologische klachten bij lichamelijke problemen en vice versa en heb daarmee veel praktijkervaring mogen opdoen hoe psychologische en lichamelijke processen op elkaar inwerken. Vergeleken met de meeste psychologen heb ik hierdoor veel kennis over de werking van het lichaam en verschillende lichamelijke ziektebeelden. 

De toenemende druk in de zorg maakte dat de omgeving van een grote zorginstelling niet langer bij mij als persoon en de manier waarop ik wil werken paste. De tijd was rijp om binnen mijn eigen praktijk met dezelfde bevlogenheid mijn werk te kunnen voortzetten. Binnen praktijk Pauwer kan ik me focussen op wat ik belangrijk vind voor goede zorg; met oprechte aandacht, tijd en ruimte voor jou.

MTPauw-levering2-WEB-7.jpg
MTPauw-details-WEB-8.jpg

Zelfontwikkeling

Zelf heb ik als therapeut en als persoon een onverzadigbare honger naar zelfontwikkeling, wat mij brengt naar alle uithoeken van de wereld. Ik reis graag naar verre oorden om andere culturen te leren kennen. Door los te komen van de gebaande structuren in onze Westerse samenleving en me te laten inspireren door andere werelden, met een andere kijk op geestelijke en lichamelijke gezondheid, verruim ik mijn blik en leer ik veel over het leven. Ook raak ik nooit uitgeleerd en gelezen over onderwerpen die gaan over persoonlijke ontwikkeling, levensfilosofie en de werking van lichaam en geest vanuit allerlei invalshoeken

"Door los te komen van de gebaande structuren, verruim ik mijn blik en leer ik veel over het leven."

Tijdens mijn opleiding had ik leertherapie binnen de schematherapie en nam ik deel aan een psychodynamische groepstherapie. Daarnaast heb ik verschillende lichaamsgerichte therapieën ondergaan. Hierdoor weet ik hoe het is om op de stoel van cliënt te zitten en heb ik ook mijn eigen blinde vlekken leren kennen, wat mij heeft doen groeien als mens en therapeut.

Verder ontwikkel ik mij voortdurend verder op allerlei manieren, o.a. door deel te nemen aan intervisiegroepen met vakgenoten en het volgen van verdiepende opleidingen, workshops, retraites etc. 

Visie​

Binnen het reguliere zorgstelsel ervaar ik (nog) teveel afsplitsing van verschillende werkvelden, die zich eenzijdig focussen op het lichaam óf de geest en hoop ik op een zorgsysteem waar verschillende werelden in de nabije toekomst samenkomen. 

"Ik hoop op een zorgsysteem waar verschillende werelden in de nabije toekomst samenkomen."

In mijn werk probeer ik zoveel mogelijk de verschillende niveaus samen te brengen en ga ik ervanuit dat mentale, emotionele, fysieke en ook spirituele gezondheid het beste te bereiken zijn door deze verschillende lagen tegelijkertijd mee te nemen in de behandeling. Ik werk daardoor vanuit verschillende therapeutische invalshoeken, afgestemd op wat bij jou past en geïnspireerd op Westerse én Oosterse filosofieën (integratieve psychotherapie). Ook werk ik graag samen met deskundigen uit andere disciplines en velden. 

Registraties

  • EFT-therapeut (2020)

  • ACT-therapeut (2019)

  • Klinisch psycholoog (2016) BIG-nummer: 39912073725

  • Psychotherapeut (2016) BIG-nummer: 59912073716

  • Cognitief gedragstherapeut VGCT ® (2016): 303094

  • EMDR-therapeut (2011)

  • GZ-psycholoog (2009) BIG-nummer: 39912073725

Overige opleidingen, trainingen en cursussen

  • Therapeutisch werken met psychedelica (2023)

  • Yogatherapie (2022) 

  • De polyvagaaltheorie in therapie (2021)

  • Lichaamsgericht mentaliseren (L-MBT) (2020)

  • Lichaamsgerichte psychotherapeutische interventies (2019)

  • Medisch onvoldoende verklaarde pijn (2018)

  • Basiscursus groepsdynamica (2015)

  • Rationeel-emotieve therapie (RET) (2014)

  • Kortdurende oplossingsgerichte psychotherapie (2013)

Links en verwijzingen

Publicaties

Thijssen, M.A. & Broersen, J. (2019).

De gevaarlijke combinatie van diabetes mellitus en een eetstoornis – een behandeling met kortdurende schematherapie binnen een ziekenhuissetting. Gedragstherapie, 3, 198-224.

Thijssen, M.A., De Boo, G.M. & Plötz, F. (2017).

Long-term outcomes in substance use, psychosocial functioning and quality of life after a single episode of alcohol intoxication among Dutch adolescents: a matched cased control study.

Cogent Medicine. Lees hier het artikel.

De Boo, G.M., Thijssen, M.A., Lasham, C. & Plötz, F.B. (2016).

Short and longterm psychosocial consequences of a single episode of alcohol intoxication: a cohort study among Dutch adolescents.

European Journal of Pediatrics, 175, 895-901.

bottom of page